کد خبر: ۳۸۵۶۳
۱۷:۱۴ -۰۴ بهمن ۱۴۰۰

منصور آرامی: دولت سیزدهم برای سامان‌دادن به تولید نیازمند زمان است

نماینده بندرعباس گفت: تلاش برای تولید حداکثری و رفع موانع، صورت گرفته است، اما باید سرعت گام‌ها را بیشتر کرد، چون خیلی عقب افتادیم و برخی کارها باید سال‌ها پیش انجام می‌شد.

منصور آرامی

نشان تجارت - محمد آیتی: چندین سال است که شعارهای انتخابی سالانه مورد تاکید مقام معظم رهبری را در مقوله های اقتصاد مقاومتی، حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید و بحث اقتصاد را در مسیر اجرایی در حد و توان مجموعه روزنامه پی گیری و بررسی کرده است. سال ۱۴۰۰ نیز در همین راستا مسئله پشتیبانی و مانع زدایی ها از پروسه تولید، که موضوعی مهم و حیاتی در مقوله گشایش اقتصاد کشور قلمداد می شود را این بار ویژه تر مورد بررسی قرار داد، به طوریکه یک صفحه ای با نام تولید پشتیبانی ها و مانع زدایی ها را راه اندازی کرده و در همین راستا با مقامات و مسئولان مختلف به بررسی این موضوع پرداخته است. قرار بود در سال ۱۴۰۰ با وجود همه تحریم‌های اقتصادی، «تولید» قوت، «پشتیبانی‌ها»ی دولت بیشتر و «موانع» کمتر شود؛ سه موضوعی که شاید به جرات بتوان گفت تغییر محسوسی در آن رخ نداد و همچنان تورم و اقتصاد ضعیف، پذیرای ایرانیان است.

در همین خصوص، منصور آرامی نماینده بندرعباس در مجلس یازدهم گفت: ما باید واقعیت‌ها را به جامعه منتقل کنیم، از این‌رو باید بگویم تا به امروز، شعار سال به درستی محقق نشده است. به نظرم یکی از دلایل آن، تغییر دولت بوده است، یعنی وقتی در مردادماه قرار شد دولت دوازدهم جای خود را به دولت سیزدهم بدهد، فرصت زیادی گرفته شد، چون دولت جدید هم تا بیاید و امور را در دست بگیرد و روی به چینش افراد خود بیاورد، چند ماهی از سال می‌رود.

وی افزود: از سوی دیگر، وقتی سال ۱۴۰۰ شروع شد، دولت آقای روحانی می‌دانست که کمتر از پنج ماه فرصت دارد تا کار را تحویل بدهد، برای همین، فرصتی برای فکر کردن و برنامه‌ریزی نداشت، البته که انگیزه‌ای هم در بین نبود.

این عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در زمان دولت آقای روحانی، اشکالات و ایراداتی در بخش تولید بود که متاسفانه رفع نشد و حال برای نظم و نسق دادن در این حوزه مهم و اساسی نیاز به کار و تلاش جدی است که به این زودی‌ها نمی‌توان انتظار داشت که همه این مشکلات حل شود، تنها می‌توان به رفع تدریجی آن مبادرت ورزید.

نماینده مردم بندرعباس اظهار داشت: آقای رئیسی با شعار حمایت از تولید داخلی و پشتیبانی جدی دولت و کمک به رفع موانع توانست نظر مردم را جلب کند و روی کار بیاید. از آنجایی که عمر دولت به شش ماه نرسیده خیلی نباید توقع بیجا داشت و از این‌رو، فعلاً شعار سال ۱۴۰۰ محقق نشده است.

آرامی با اشاره به اینکه روند کاری دولت سیزدهم امیدوارکننده است، گفت: اینکه حرکت دولت در جهت مثبتی است، مسرت‌بخش است. نگاه آقای رئیسی و تیم اقتصادی او، حل مشکل تولیدکنندگان است. دولتمردان باید ماه‌ها زمان بگذارند تا هم مشکلات را بشنوند و هم ببینند. باید مشکل را شناخت و لمس کرد و سپس با خردجمعی راه‌حل ارائه داد. گاهی برخی مشکل را نشناخته، راهکار می‌دهند که این خود، اشتباه پشت اشتباه است، چون هم هزینه درست می‌شود و هم زمان از دست می‌رود. دولت‌های نوپا برای برنامه‌ریزی، زمان می‌خواهند، از این‌رو باید سال ۱۴۰۰ را مدیریت کرد تا ان‌شاا... با تلاش دولتمردان، سال ۱۴۰۱ و بعد از آن، شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

این عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: در حال حاضر، آقای رئیسی، هم به استان‌ها سفر می‌کند و هم جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان برگزار می‌کند. این نشست و بحث‌ها در محافل مختلف نشان می‌دهد که رویکردها مثبت است و اراده‌ها برای انجام کار بزرگ شکل گرفته است. اینکه تاکنون هنوز خیلی اتفاقی که مردم را امیدوار بکند، نیفتاده به خاطر کمبود منابع هست. یادمان باشد، برنامه‌ریزی و کارِ عملیاتی، نیاز به بودجه دارد. وقتی بودجه با کسری مواجه هست و اصلاح ساختار بودجه شکل نگرفته خیلی نمی‌توان به آینده بهتر امیدوار بود. شاید سال ۱۴۰۱ که دولت تمام و کمال کار را دست گرفته و نیروهایش کنارش هستند، اتفاقات خوبی بیفتد.

آرامی در ادامه عنوان کرد: همین که فضا برای سرمایه‌گذار ایجاد کنیم، کلی کار مثبت است، چون سرمایه‌گذار خودش پول دارد و البته از بانک‌ها هم تسهیلات می‌گیرد. خیلی از موانع، فقط مشکل مالی و پولی نیست، بلکه مانع این است که فرآیندها پیش نمی‌رود یا مثلاً بانک به خاطر یک مشکل کوچک تولیدکننده، کارش را عقب می‌اندازد یا مثلاً در اداره صمت یک استان، پرونده یک نفر شش ماه است که مانده و پیش نمی‌رود. بوروکراسی پیچیده و کاغذبازی و جمع‌کردن کلی امضا، سرمایه‌گذار را بی‌رمق کرده است و با این سیستم نمی‌شود آینده اقتصادی ایران را ساخت. اسم این کارها، خودتحریمی است، یعنی خودمان داریم چوب لای چرخ اقتصاد
می‌گذاریم.

آرامی افزود: تلاش برای تولید حداکثری و رفع موانع، صورت گرفته است، اما باید سرعت گام‌ها را بیشتر کرد، چون خیلی عقب افتادیم و برخی کارها باید سال‌ها پیش انجام می‌شد. باید تا اوایل سال آینده در بخش تولید و مثلاً بخش مسکن کارهای جدی صورت شود، زیرا اگر غیر از این اتفاق بیفتد احتمال گرفتاری در این حوزه‌ها بسیار بالاست.

نماینده بندرعباس در پایان خاطرنشان کرد: مجلس هم باید خود را در برابر افزایش تولید موظف بداند و به دولت کمک کند. نیاز است ما در بهارستان، هم به دولت تذکر و هم طرح بدهیم و مهمتر از همه، نظارت‌ها را بیشتر کنیم. دهه‌هاست بخشی از قسمت‌های کشور بدون نظارت رها شده و وضع موجود حاصل سال‌ها غفلت است.

منبع: روزنامه اقتصاد سرآمد

ارسال نظرات
گوناگون